Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Zašto je važna reparacija auto stakala pre zimske sezone

Vremenski uslovi u velikoj meri utiču na auto stakla, posebno u zimskim mesecima. I najsitnija oštećenja na auto staklima u zimskom periodu mogu predstavljati bezbednosni rizik. Saznajte zašto dolazi do oštećenja i šta je važno kada se radi reparacija stakala.

Reparacija auto stakla pre zime

U zimskoj sezoni najčešće dolazi do oštećenja auto stakala:


Čak i kada ne postoje oštećenja na auto staklu, rizik od stvaranja novih oštećenja se povećava u zimskoj sezoni. Najčešći uzrok oštećenja na auto staklima u zimskom periodu su kamenčići iz udarnih rupa koji mogu izleteti ispod točkova i oštetiti vetrobran, ali i rizla koja se posipa po putu. Stoga je važno proveriti auto stakla i sprečiti proširivanje postojećih naprslina.

Važno je uraditi reparaciju auto stakla pre zimske sezone:


Velike temperaturne razlike dovode do skupljanja i širenja stakla, te i do proširivanja i najsitnijih oštećenja. Ukoliko se postojeća oštećenja znatno prošire, može doći do pucanja stakla i u tom slučaju reparacija stakla više nije moguća, već je neophodna zamena stakla.

Generalno, velike temperaturne razlike loše utiču na oštećena auto stakla, čak i leti kada su visoke spoljne temperature, a automobili se peru hladom vodom.

U zimskim mesecima, kada je razlika izmedju spoljne temperature i temperature u vozilu znatno veća, povećava se rizik od proširivanja sitnih naprslina i pucanja stakla.

Što pre dođete, popravka auto-stakla će biti uspešnija:


Izložena naglim temperaturnim promenama, i najmanja tačka na vetrobranskom staklu može se pretvoriti u veliku naprslinu, do stepena kada popravka stakla vise nije moguća. Što pre reagujete i sanirate postojeća oštećenja, manja je verovatnoća od pucanja stakla, te i nastanka ozbiljnijih troškova zamene stakla.

Važno je da odmah zaštitite oštećenje na auto staklu od prljavštine:


Ukoliko primetite oštećenje na auto staklu, veoma je važno da se što pre zaštiti od ulaska prljavštine ili vlage. Ukoliko prašina i vlaga uđu u dubinu oštećenja, mnogo je teže izvuči nečistoću, odnosno uspešno izvesti reparaciju auto stakla.

Kada zaštitite oštećenje, automobil treba odvesti do specijalizovanog servisa za auto stakla koji će proceniti da li je reparacija stakla moguća ili je potrebna zamena stakla.

Reparacija auto stakla je moguća samo u određenim slučajevima:


Reparacija stakla se radi samo u slučaju oštećenja na prednjoj šoferšajbni, dok zadnja i bočna stakla moraju biti zamenjena.

Reparacija je moguća ukoliko oštećenje na auto staklu ne prelazi 3 cm u prečniku. U suprotnom, neophodna je zamena šoferšajbne.

Takodje, za oštećenja koja se nalaze na samoj ivici vetrobranskog stakla reparacija nije preporučljiva. Ukoliko se oštećenja nalaze u vidnom polju vozača, odnosno direktno ispred volana, preporučujemo reparaciju stakla samo za oštećenja čiji je prečnik do 1 cm. Za veća oštećenja, preporučuje se zamena šoferšajbne.

Reparacija šoferšajbne je proces koji traje oko 45 min:


Za iskusne servisere, reparacija šoferšajbne je jednostavan proces koji se sastoji od čišćenja stakla, punjenja stakla specijalnom smolom za auto staklo, koja se posebnim alatom pod pritiskom ubacuje u oštećenje, sunčanja stakla UV lampom kako bi se vratila čvrstina staklu, i poliranja stakla u cilju postizanja dobre optičke viljivosti.

U Black Glass servisu, procedura traje oko 45 minuta, a vozilo je bezbedno za vožnju odmah nakon reparacije.

Važno je da se reparacija šoferšajbne uradi profesionalno, jer druga popravka nije moguća:


Reparacija auto stakala je moguća samo jednom, te je zbog toga veoma važno gde radite reparaciju stakla, odnosno da li je u pitanju specijalizovani servis u kojem ćete dobiti garanciju za to.

Dobro uradjena reparacija stakla podrazumeva i estetski minimalnu vidljivost oštećenja, koja treba biti u domenu 5-10% vidljivosti. Ukoliko se ne uradi profesionalno, neće moći da se popravi, već će biti neophodna zamena stakla.

Raspitajte se kolika je garancija na reparaciju šoferšajbne:


Pre odluke gde ćete raditi reparaciju stakla treba se raspitati i kolika je garancija, kao i procenat uspešnosti reparacije. U Black Glass servisu dobijate garanciju od 5 godina.

Pozovite nas za više informacija o reparaciji auto stakala i zakazivanju termina:
Black Glass servis za auto stakla Beograd 062 / 8400 – 500