Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Popravka auto stakla za 30min

Savremenim tehnikama reparacije auto-stakla popravljamo veliki broj oštećenja i vraćamo optičku vidljivost i sigurnost stakla.

Reparacija auto-stakala

 • PREDNJI VETROBRAN
  Reparacija je moguća
  samo kod prednjeg
  vetrobranskog stakla
 • PRVA POPRAVKA
  Reparacija istog
  oštećenja je izvodljiva
  samo jednom
 • OŠTEĆENJE DO 3 CM
  Preporučujemo
  reparaciju stakla za
  oštećenja do 3cm
 • VAN VIDNOG POLJA
  Ukoliko je oštećenje u
  vidnom polju vozača
  mora biti manje od 1cm
 • VAN IVICE STAKLA
  Za oštećenja na ivici
  stakla reparacija nije
  preporučljiva
 • PREDNJI
  VETROBRAN
  Reparacija je moguća
  samo kod prednjeg
  vetrobranskog stakla
 • PRVA
  POPRAVKA
  Reparacija istog
  oštećenja je izvodljiva
  samo jednom
 • OŠTEĆENJE
  DO 3 CM
  Preporučujemo
  reparaciju stakla za
  oštećenja do 3cm
 • VAN VIDNOG
  POLJA
  Ukoliko je oštećenje u
  vidnom polju vozača
  mora biti manje od 1cm
 • VAN IVICE
  STAKLA
  Za oštećenja na ivici
  stakla reparacija nije
  preporučljiva

Popravka vetrobranskog stakla

Black Glass servis već godinama uspešno popravlja veliki broj oštećenja na vetrobranskim staklima. Manja oštećenja (linija, zvezda, tačka, oko) mogu se uspešno reparirati i vratiti staklo u prvobitno stanje.

Kada se na Vašem vetrobranskom staklu pojavi oštećenje, dobro je da ga zaštitite od prljanja. Ukoliko niste u mogućnosti da odmah dovezete auto na popravku, preko oštećenja možete zalepiti parče samolepljive trake i na taj način sprečiti ulazak prljavštine u dubinske slojeve stakla.

Nemojte dugo čekati i dopustiti da se oštećenje proširi, jer nakon toga možda neće moći da se popravi. Reparacija stakla se radi u svim vremenskim uslovima (kiša, sneg, vetar i sl.).

Važnost reparacije auto-stakala

Ukoliko se ne popravi, oštećenje na staklu se vremenom širi tako da u nekom trenutku reparacija više nije moguća. Ovaj proces se posebno ubrzava tokom zime kad se koristi grejanje, pa malo oštećenje može prerasti u pukotinu. Tada se oštećeno auto-staklo mora zameniti novim. Što pre se reaguje, to su šanse za očuvanje stakla veće.

Oštećeno auto-staklo nije bezbedno jer se može slomiti, a to se najčešće događa u toku vožnje. Nakon profesionalno urađene reparacije, auto-staklo se vraća u prvobitno stanje što podrazumeva veću bezbednost vozača i njegovih putnika.

Reparacija auto-stakala je brži i značajno povoljniji proces od ugradnje novog auto-stakla.

Uslovi za reparaciju auto-stakala

Oštećenja na auto-staklu mogu da se poprave u sledećim slučajevima:
 • Prednji vetrobran: Reparacija se radi samo u slučaju oštećenja na prednjoj šoferšajbni. Za oštećenja na zadnjim ili bočnim staklima reparacija nije moguća i ta stakla moraju biti zamenjena.
 • Prva popravka: Reparacija istog oštećenja je izvodljiva samo jednom.
 • Oštećenje do 3cm: Reparacija auto-stakla se radi kod oštećenja čiji je prečnik manji od 3cm. Za veća oštećenja ne preporučujemo reparaciju.
 • Van vidnog polja: Ukoliko se oštećenja nalaze u vidnom polju vozača, odnosno direktno ispred volana, preporučujemo reparaciju samo za oštećenja čiji je prečnik do 1cm.
 • Van ivice stakla: Reparacija se radi kod oštećenja koja se ne nalaze na ivici vetrobranskog stakla. Za oštećenja koja se nalaze na samoj ivici stakla reparacija nije preporučljiva.

Proces reparacije auto-stakla

Za iskusne servisere, reparacija je jednostavan proces koji se sastoji od sledećih koraka:
 1. Čišćenje stakla kako bi se otklonila sva prljavština.
 2. Punjenje stakla specijalnom smolom za auto-staklo.
 3. Sunčanje stakla UV lampom kako bi se vratila čvrstina staklu.
 4. Poliranje stakla u cilju postizanja dobre optičke viljivosti.
Popravka oštećenih auto-stakala u Black Glass servisu traje u proseku 30 min, a najviše 1h za izuzetno kompleksna oštećenja. Vozilo je bezbedno za vožnju odmah nakon reparacije.

Najčešća pitanja o reparaciji auto stakala

Kamenčići na putu, ali i posipanje ulica rizlom u zimskom periodu, najčešći su uzroci oštećenja na prednjem vetrobranu. Do naprsnuća auto-stakla često dolazi prilikom mehaničkih oštećenja, nastalih udarom/padom jačih predmeta na staklo ili u slučaju saobraćajnih nezgoda.

Reparacija auto-stakla se radi u slučaju oštećenja na prednjoj šoferšajbni, dok zadnja i bočna stakla najčešće moraju biti zamenjena.

Reparacija se radi kod oštećenja čiji je prečnik manji od 3cm. Ukoliko se oštećenja nalaze u vidnom polju vozača, odnosno direktno ispred volana, preporučujemo reparaciju samo za oštećenja čiji je prečnik do 1cm. Najbolje je da staklo pogledaju obučeni serviseri koji će vam odmah nakon pregleda reći

Različite vrste oštećenja na auto-staklu (krug, polumesec, linija, zvezda, tačka) nose različiti stepen rizika od pucanja stakla i zahtevaju primenu različiti tehnika reparacije. Tu je iskustvo montažera veoma bitno, posebno ukoliko je oštećenje kombinovanog tipa. Na primer, okrugla oštećenja ne nose tako veliki rizik od zvezdastih (oštećenja sa više krakova) gde je veoma važno pravilno ispuniti svaki krak, kako ne bi došlo do širenja oštećenja i pucanja stakla. Ukoliko reparacija nije pravilno izvedena, može nastati linija koja neminovno vodi do pucanja stakla.

Kod zadnjih i bočnih stakala reparacija najčešće nije moguća, pa je potrebno uraditi zamenu stakla. Izuzetak su retki slučajevi kada su ova stakla laminirana, a to poseduje mali broj novijih, skupljih automobila (npr. Audi A8, Mercedes S klasa i sl.).

Reparacija se uglavnom radi samo na prednjoj šoferšajbni i to kada je oštećenje auto-stakla manje od 3 cm. Ukoliko se oštećenje nalazi direktno ispred volana i prelazi 1 cm u prečniku, neophodna je zamena auto stakla. Pored toga, reparacija se ne preporučuje kada se oštećenje nalazi na ivici šoferšajbne.

Čim primetite oštećenje na auto-staklu, veoma je važno da ga što pre zaštitite od ulaska prljavštine i vlage, što možete uraditi lepljenjem selotejp trake preko oštećenja. Ukoliko prašina i vlaga udju u dubinu oštećenja, mnogo je teže izvuči nečistoću, odnosno uspešno izvesti reparaciju.

Kada zaštitite oštećenje, automobil treba blagovremeno odvesti do specijalizovanog servisa. Kako bi se sprečilo pucanje stakla i dalje širenje oštećenja, preporučuje se da se reparacija uradi što pre, čim primetite i najmanje oštećenje na auto-staklu.

Reparacija auto-stakala u Black Glass servisu traje oko 45 min, a najviše 1h za kompleksnija oštećenja. Vozilo je bezbedno za vožnju odmah nakon reparacije.

Za iskusne servisere, reparacija je jednostavan proces koji se sastoji od čišćenja stakla, punjenja stakla specijalnom smolom za auto-staklo, sunčanja stakla UV lampom kako bi se vratila čvrstina staklu i poliranja stakla u cilju postizanja dobre optičke vidljivosti.

Dobro uradjena reparacija podrazumeva i estetski minimalnu vidljivost oštećenja, koja treba biti u domenu 5-10% vidljivosti. Ukoliko je oštećenje primetno vise od 10%, u znatnoj meri utiče na estetiku stakla, te i na uspešnost same reparacije.

Posledice loše urađene reparacije stakla podrazumevaju vidljivost oštećenja na staklu, pa čak i pucanje stakla nakon reparacije.

Reparacija auto-stakla je moguća samo jednom, te je zbog toga veoma važno uraditi reparaciju u specijalizovanom servisu u kojem ćete dobiti garanciju da neće doći do pucanja stakla.

Ako reparacija nije dobro urađena, staklo mora biti zamenjeno. Iskustvo montažera i kvalitet materijala su od ključne važnosti za uspešnu reparaciju stakla. Zato je važno gde radite reparaciju auto stakla

Nakon uradjene reparacije u Black Glass servisu dobijate garanciju od 5 godina.