Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Auto stakla sa garancijom

Profesionalna ugradnja vetrobranskih, bočnih i zadnjih stakala najpoznatijih svetskih proizvođača za sve tipove putničkih vozila.

Ugradnja i zamena auto-stakala

 • PREDNJIVETROBRAN

  Ugradnja: oko 1h
  Preporuka je da se ne
  vozi 1h nakon ugradnje.
  Garancija: 10 godina
 • BOČNOSTAKLO

  Ugradnja: oko 1h
  Vozilo je spremno za vožnju
  odmah nakon ugradnje.
  Garancija: 10 godina
 • ZADNJESTAKLO

  Ugradnja: oko 1h
  Preporuka je da se ne
  vozi 1h nakon ugradnje.
  Garancija: 10 godina

Zamena oštećenog auto-stakla

Black Glass servis ugrađuje vetrobranska, zadnja i bočna stakla na svim modelima putničkih vozila. Naši stručni montažeri imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa auto-staklima i obučeni su za primenu najsavremenijih tehnika ugradnje.

Kod nas je kvalitet na prvom mestu i zato ugrađujemo samo vrhunska auto-stakla svetski poznatih proizvođača kao što su: Pilkington, Guardian, NordGlass, Saint-Gobain Sekurit, AGC auto glass, YessGlass, XYG car glass, FYAO auto glass. Ove kompanije proizvode originalna fabrička stakla za sve velike proizvođače automobila, pa će tako i novo staklo na Vašem vozilu imati karakteristike fabrički ugrađenog stakla. Kvalitet izrade ovih stakala obezbeđuje njihovu trajnost, odličnu vidljivost, zvučnu izolaciju i pre svega, sigurnu zaštitu za vozača i putnike.

Prilikom ugradnje auto-stakala koristimo najkvalitetnije profesionalne alate i lepkove poslednje generacije koji garantuju bezbednu i udobnu vožnju bez neprijatnih šumova. Zamena auto-stakla moguća je u svim vremenskim uslovima (kiša, sneg, vetar i sl.).

Zamena šoferšajbne

Vetrobransko staklo sa većim oštećenjem neophodno je zameniti novim. Proces ugradnje prednje šofešajbne sastoji se iz sledećih koraka:
 • Zaštita i prekrivanje karoserije i unutrašnosti vozila pre početka radova.
 • Čišćenje ostataka starog stakla i skidanje starog vetrobrana.
 • Nanošenje prajmera na ivicu prozora i karoseriju na vozilu i sušenje.
 • Nanošenje lepka na novo vetrobransko staklo
 • Ugradnja nove šoferšajbne i montaža lajsni
 • Provera, čišćenje i vraćanje stare registracione nalepnice na staklo
Prosečno vreme trajanja zamene prednjeg vetrobranskog stakala je oko sat vremena. Nakon ugradnje preporuka je da se ne vozi bar 1 sat kako bi se lepak dobro osušio. Takođe preporučujemo da se vozilo ne pere 2 dana nakon ugradnje

Zamena bočnih stakala

Oštećeno bočno staklo se u većini slučajeva mora zameniti novim. Proces ugradnje bočnog stakla sastoji od sledećih koraka:
 • Zaštita i prekrivanje unutrašnosti vozila pre početka radova
 • Čišćenje ostataka starog stakla sa prozora i unutar table vrata
 • Ugradnja novog bočnog stakla na vozilu
 • Provera svih funkcionalnosti novog stakla, čišćenje i vraćanje table u prvobitno stanje
Prosečno vreme trajanja zamene bočnih stakala je oko sat vremena. Odmah nakon toga vozilo je spremno za vožnju.

Zamena zadnjeg stakla

Za razliku od prednjeg vetrobranskog stakla, oštećeno zadnje staklo u većini slučajeva se mora zameni novim. Proces zamene zadnjeg stakla sastoji od sledećih koraka:
 • Zaštita i prekrivanje karoserije i unutrašnosti vozila pre početka radova
 • Čišćenje ostataka starog stakla i lepka sa karoserije
 • Nanošenje prajmera na ivicu prozora i karoseriju na vozilu i sušenje
 • Nanošenje lepka na ivice novog zadnjeg prozora kako bi se osigurala čvrstina i pravilna ugradnja
 • Ugradnja novog zadnjeg prozora
 • Provera i čišćenje
Prosečno vreme trajanja zamene zadnjeg stakla je oko sat vremena. Nakon ugradnje preporuka je da se ne vozi bar 1 sat kako bi se lepak dobro osušio. Takođe preporučujemo da se vozilo ne pere 2 dana nakon ugradnje.

Najčešća pitanja o auto staklima i zameni šoferšajbne

Kada napukne šoferšajbna, pa čak i kada primetite i najmanje oštećenje na staklu, veoma je važno da što pre reagujete. Potrebno je da staklo što pre zaštitite od ulaska prljavštine i vlage, što možete uraditi lepljenjem selotejp trake preko oštećenja.

Kada zaštitite oštećenje, automobil treba odvesti do specijalizovanog servisa za auto-stakla koji će proceniti da li je reparacija moguća ili je potrebna zamena stakla. Ukoliko je neophodna zamena stakla veoma je važno izabrati kvalitetno novo staklo, kao i ovlašćeni servis koji garantuje kvalitet materijala i ugradnje.

Reparacija stakla se radi samo u slučaju oštećenja na prednjoj šoferšajbni, dok zadnja i bočna stakla uglavnom moraju biti zamenjena. Oštećenja na prednjoj šoferšajbni koja su veličine do 3cm mogu biti uspešno popravljena. Ukoliko je oštećenje u vidnom polju vozača, preporuka je da se reparacija radi za oštećenja čiji je prečnik do 1cm.

Ukoliko oštećenje na staklu prelazi 3 cm u prečniku, neophodna je zamena auto stakla. Takodje, za oštećenja koja se nalaze na samoj ivici vetrobranskog stakla reparacija nije preporučljiva.Ukoliko se oštećenja nalaze direktno ispred volana, preporučujemo preporučuje se zamena auto-stakla.

Kvalitetno auto-staklo obezbeđuje odličnu vidljivost, zvučnu izolaciju, a pre svega bezbednost tokom vožnje. Zato je važno birati stakla koja su prošla kontrolu kvaliteta i imaju oznaku odobrenja koja se nalazi u jednom od uglova stakla. Ova oznaka ukazuje na kvalitet i poreklo stakla, a upravo od toga zavisi i cena zamene stakla.

Originalna auto stakla koja se fabrički ugrađuju prilikom proizvodnje vozila, lako se prepoznaju jer imaju logotip proizvođača automobila. Zbog toga su ona najskuplja i njih ugrađuju samo ovlašćeni servisi za svaki brend automobila.

Evropska stakla se proizvode u istim fabrikama kao originalna auto-stakla, pa je njihov kvalitet isti samo nemaju logotip proizvođača automobila. Zbog toga su povoljnija od originalnih auto stakala, iako je kvalitet stakla isti.

Kineska auto-stakla su najpovoljnija. Međutim, tu je ključno znati da nisu sva kineska stakla istog kvaliteta. Preporučujemo isključivo kineska stakla koja je sertifikovala Nemačka i nose oznaku “E1” što znači da poseduju sve što poseduju i “EU” stakla.

U Black Glass servisu u ponudi su isključivo stakla sa oznakom odobrenja i evropskih i kineskih proizvođača tako da svako može pronaći ono što mu najviše odgovara.

Preporučujemo vetrobranska, zadnja i bočna stakla svetski poznatih proizvođača, a to su: Pilkington, Guardian, NordGlass, Saint-Gobain Sekurit, AGC auto glass, HS car glass, XYG car glass, FYAO auto glass.

Proces zamene auto-stakla u Black Glass servisu traje oko 1h. Nakon ugradnje preporuka je da se ne vozi bar 1 sat kako bi se lepak dobro osušio. Takođe preporučujemo da se vozilo ne pere 2 dana nakon ugradnje.

Proces zamene auto-stakla podrazumeva zaštitu automobila pre početka radova, čišćenje ostataka starog stakla i skidanje starog stakla, nanošenje prajmera i lepka, ugradnju novog stakla i na kraju proveru njegove funkcionalnosti.

Svaki od ovih koraka je izuzetno važan za uspešnu zamenu stakla. Zato je važno da izaberete specijalizovani servis za auto stakla u kome rade sertifikovani montažeri koji su obučeni su za primenu najsavremenijih tehnika ugradnje auto-stakala.

Prilikom zamene šoferšajbne u Black Glass servisu, registraciona nalepnica se pažljivo skida sa oštećenog stakla i postavlja na novi vetrobran nakon ugradnje.

Nakon ugradnje šoferšajbne, nije potrebno dodatno podešavanje senzora za kišu, dok se kod kamera radi kalibracija kako bi se vratile na fabrička podešavanja.

Ukoliko na karoseriji postoji korozija, manja oštećenja neće remetiti proces ugradnje novog stakla i mogu se sanirati u Black Glass servisu. U slučaju ozbiljnije korozije na karoseriji, odnosno na delu karoseriju na koje se staklo lepi, neophodno je uraditi pripremu za ugradnju stakla kod limara.

Na ugrađeno auto staklo u Black Glass servisu dobijate pisanu garanciju od 10 godina, kojom sepotvrđuje kvalitet materijala i montaže.