Meni

Zamena šoferšajbne – od čega zavisi cena?

Na tržištu se mogu naći šoferšajbne i druga auto-stakla različitih proizvođača i kvaliteta, kao i različiti servisi koji rade ugradnju auto-stakala. Saznajte od čega zavisi cena zamene šoferšajbne i kako da prepoznate kvalitet.

Zamena (reparacija) šoferšajbne cena

Prednje vetrobransko staklo predstavlja bitan element stabilnosti svakog automobila i u znatnoj meri utiče na bezbednost putnika tokom vožnje. Ukoliko dođe do oštećenja na šoferšajbni veoma je važno izabrati kvalitetno novo staklo, kao i specijalizovani servis za auto-stakla koji garantuje kvalitet materijala i ugradnje.

Kvalitetna šoferšajbna obezbeđuje odličnu vidljivost, zvučnu izolaciju, a pre svega bezbednost tokom vožnje. Kako se cene zamene šoferšajbni na tržištu razlikuju, važno je da znate šta sve utiče na ovu cenu, kao i da znate kada je cena pokazatelj kvaliteta, a kada nepotreban trošak.

1. Vrsta i kvalitet šoferšajbne


Cena zamene šoferšajbne zavisi od marke i modela automobila, kao i od opreme koja se nalazi na samom staklu (senzor za kišu, detektor vlage, kamera, grejači…). Kada je u pitanju samo staklo, postoje razlike u završnoj obradi koje svakako utiču na cenu, te je cena u velikoj meri pokazatelj kvaliteta.

Sva stakla moraju imati oznaku odobrenja. Oznaka se obično nalazi u jednom od uglova stakla i ukazuje na kvalitet i poreklo stakla. U Black Glass servisu imate na raspolaganju stakla kako evropskih tako i kineskih proizvođača tako da možete pronaći ono što Vam najviše odgovara. U ponudi su stakla vodećih svetskih proizvođača kao što su: Pilkington, Guardian, NordGlass, Saint-Gobain Sekurit, AGC auto glass, YessGlass, XYG car glass, FYAO auto glass.

Evropska stakla su nešto skuplja od kineskih, jer se proizvode u istim fabrikama kao originalna auto-stakla koja se fabrički ugrađuju prilikom proizvodnje vozila.

Kineska auto-stakla su povoljnija od evropskih i tu je ključno znati da nisu sva kineska stakla istog kvaliteta. Black Glass servis u svojoj ponudi ima isključivo kineska stakla koja je sertifikovala Nemačka i nose oznaku “E1”. To znači da poseduju sve što poseduju i “EU” stakla.

2. Kvalitet materijala i ugradnje


Prilikom zamene šoferšajbne, pored spretnosti i iskustva montažera, veoma je važan kvalitet materijala. Black Glass servis koristi isključivo najkvalitetnije materijale na tržištu: lepak, prajmer, aktivator, tečnost za pranje stakla.

Sam proces zamene šoferšajbne podrazumeva čišćenje ostataka starog stakla i skidanje starog stakla, nanošenje prajmera i lepka, ugradnju novog stakla i proveru njegove funkcionalnosti.

Neadekvatna priprema stakla pre ugradnje, odnosno pre nanošenja prajmera, koja podrazumeva čišćenje dela karoserije na koje se postavlja samo staklo, kao i dela stakla na koje se nanosi lepak, mogu uticati na krajnji rezultat.

Black Glass montažeri imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa auto-staklima i obučeni su za primenu najsavremenijih tehnika ugradnje auto-stakala. Kako na svakom automobilu radu tim montažera, zamena šoferšajbne u Black Glass servisu traje samo 1 sat.

3. Garancija na ugrađeno staklo


Pre odluke gde ćete raditi ugradnju novog stakla treba se raspitati i kolika je garancija. U Black Glass-u dobijate pisanu garanciju od 10 godina.

Ukoliko imate oštećenje na auto-staklu, pozovite nas za savet, konsultaciju ili zakažite Vaš termin u Black Glass servisu: 062 / 8400 – 500