Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Oštećenja šoferšajbne koja nisu dozvoljena u saobraćaju!

Uskoro idete na tehniči pregled, a imate oštećenja na auto-staklu? Zanima vas šta treba uraditi i koliko brzo reagovati kada primetite oštećenje na auto-staku, kada je moguća reparacija a kada je neopodna zamena stakla. Saznajte više u tekstu koji sledi.

oštećenja šoferšajbne

Prednje vetrobransko staklo pored toga što pruža jasnu vidljivost, čini bitan element stabilnosti svakog auotmobila, u znatnoj meri utiče na bezbednost putnika tokom vožnje, posebno u slučaju saobraćajne nesreće.

Iz tog razloga, prema Pravilniku o tehničkom pregledu vozila, vozilo koje ima najmanje naprsline na šoferšajbni ne može da prođe tehnički pregled.

Oštećenja na šoferšajbni utiču na normalnu vidljivost vozača, te se takvo staklo smatra neispravnim. Velike naprsline pri većim brzinama mogu dovesti do potpunog lomljenja stakla.

Ukoliko primetite i najmanje oštećenje na šoferšajbni, veoma je važno da staklo što pre zaštitite od ulaska prljavštine i vlage, što možete uraditi lepljenjem selotejp trake preko oštećenja.

Kada zaštitite oštećenje, automobil treba odvesti do specijalizovanog servisa za auto-stakla koji će proceniti da li je moguća reparacija ili je potrebna zamena auto stakla.

Reparacija auto stakla kod manjih oštećenja


U slučaju manjih oštećenja savetujemo da se što pre uradi reparacija auto stakla. Proces reparacije podrazumeva popravku oštećenog stakla, odnosno vraćanje stakla u prvobitno stanje.

Nagle temperaturne promene mogu uticati na širenje oštećenja do stepena kada popravka više nije moguća. Stoga je važno što pre reagovati, kako bi popravka bila uspešna, i kako bi staklo nakon reparacije povratilo prvobitnu čvrstinu i izdržljivost.

Reparacija auto-stakla je moguća samo jednom, te je zbog toga veoma važno uraditi reparaciju u specijalizovanom servisu u kojem ćete dobiti garanciju da nakon reparacije neće doći do pucanja stakla. U Black Glass servisu nakon uradjene reparacije dobijate garanciju od 5 godina.

Različite vrste oštećenja nose različiti stepen rizika od pucanja stakla i zahtevaju primenu različitih tehnika reparacije, te je iskustvo montažera veoma bitno. Visok procenat uspešnosti reparacije, koji u Black Glass servisu iznosi 98%, je pokazatelj kvaliteta i trajnosti reparacije.

Zamena auto stakla u slučaju velike naprsline


Ukoliko oštećenje na staklu prelazi 3 cm u prečniku, ili se pak nalazi na samoj ivici stakla, reparacija nije moguća. U tim slučajevima je neophodna zamena auto stakla.

Sam proces zamene stakla podrazumeva čišćenje ostataka starog stakla i skidanje starog stakla, nanošenje prajmera i lepka, ugradnju novog stakla i proveru njegove funkcionalnosti.

Prilikom izbora servisa gde ćete raditi zamenu auto stakla obratite pažnju na kvalitet stakla koji je u ponudi. Upravo od vrste i kvaliteta stakla koje se ugrađuje zavisi i cena zamene auto stakala.

Black Glass servis radi ugradnju auto-stakala na svim tipovima vozila. U ponudi su auto stakla kako evropskih tako i kineskih proizvđača tako da svaki vozač može pronaći najbolju opciju za svoj auto.

Black Glass montažeri imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa auto-staklima i obučeni su za primenu najsavremenijih tehnika ugradnje i popravke auto-stakala. Proces zamene stakla u Black Glass servisu traje 1 sat, a garancija 10 godina.

Za više informacija o reparaciji i zameni auto stakala i zakazivanju termina možete nas pozvati na:
062 / 8400 – 500