Meni

Za novi sjaj farova

Profesionalne tehnike reparacije i zaštite farova za sve tipove automobile i motorcikala.

Poliranje farova

 • POLIRANJE FAROVA

  Brzo, efikasno i ekonomično rešenje
  za vraćanje sjaja starim farovima
 • ZAŠTITA FAROVA

  Ugradnja bezbojne zaštitne folije
  kao najefikasnije rešenje za očuvanje farova

Kako dolazi do propadanja farova

Tokom vremena farovi postaju zamućeni, požuteli, a često i matiraju što negativno utiče na vožnju u noćnim uslovima i narušava ukupnu estetiku automobila.

Farovi koji se ugrađuju na savremene automobile i motorcikle su plastični, što ih čini osetljivim na spoljne faktore. Iz tog razloga, svi proizvođači na farove stavljaju poseban zaštitni premaz kako bi se sprečio negativan uticaj sunčevog zračenja.

Međutim, nakon nekoliko godina izloženosti suncu, vetru, prašini, udaru kamenčića na putu, kao i usled habanja i naglih promena temperature, ovaj zaštitni sloj propada, matira i stvara žutu boju farova.

Reparacija i poliranje farova

Sva oštećenja sa spoljne strane farova kao što su zamućenje i ogrebotine se mogu u potpunosti ukloniti. Uz profesionalnu restauraciju stari farovi mogu ponovo “progledati” i zablistati novim sjajem.

Poliranjem farova sa spoljne strane uklanja se oksidacja, zamućenost, ogrebotine i povećava intenzitet svetlosti, tako da će farovi ponovo izgledati kao novi.

Za reparaciju farova, Black Glass servis koristi profesionalni alat za poliranje osetljivih površina i najkvalitetnije 3M polir paste.

Proces poliranja farova

Proces reparcije u Black Glass servisu traje oko 20 minuta po faru, radi se bez skidanja farova i podrazumeva sledeće korake:
 1. Zaštita delova automobila koji se nalaze oko samih farova da ne bi došlo do oštećenja prilikom poliranja.
 2. Ručno čišćenje pešćanom šmirglom koja otklanja oštećene slojeve na farovima.
 3. Mašinsko poliranje površine fara specijalnom mašinom za osetljive površine, pri čemu se koristi nekoliko različitih pasta za poliranje.
 4. Nanošenje keramičkog zaštitnog premaza koji sprecava propadanje fara. A ukoliko želite da trajno zaštitite farove, umesto premaza preporučujemo zaštitne bezbojne folije.

Ugradnja zaštitne folije za farove

Najefikasnija zaštita farova od spoljnih uticaja postiže se ugradnjom bezbojnih zaštitnih folija. Ove folije postaju sve popularnije jer štite farove od ogrebotina, soli, peska, prljavštine i udara kamenčića na putu.

Kvalitetne zaštitne folije su optički kristalno čiste, pa tako predstavljaju praktično nevidljiv štit. Kada folije postave sertifikovani montažeri, garantovano zadržavaju bistrinu i čuvaju fabrički sjaj farova.

LLumar zaštitne folije sadrže mehanizam samoizlečenja (Self Healing). To praktično znači da ne morate menjati foliju kada se ošteti, jer će se sama regenerisati usled dejstva sunčeve toplote. Ova folija koristi se i za zaštitu karoserije automobila.

Proces ugradnje folija na farove

Black Glass servis radi ugradnju zaštitnih folija na sve vrste farova i štop svetala. Ove folije su samolepljive i oblikuju se tehnikom zagrevanja toplim vazduhom (fenom). 

Zaštitne folije se postavljaju uglavnom na nove ili tek ispolirane farove. Ukoliko su farovi oštećeni preporučuje se poliranje farova pre ugradnje folija.

Ukoliko posle određenog vremena poželite da skinete foliju sa farova ili je zamenite novom, taj postupak je jednostavan i pri tome se farovi ne oštećuju. 

Proces ugradnje zaštitnih folija za farove u Black Glass servisu traje oko 15 min po faru, a garancija 5 godina.

Cenovnik

Usluga Garancija Cena po faru (EUR)
Reparacija i poliranje farova /
10
Keramički premaz za farove /
10
Zaštitna folija za farove 5
30
Folija u boji za toniranje farova /
15