Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Zbog čega je važno gde radite reparaciju auto stakala?

Oštećeno auto-staklo, bez obzira na vrstu i stepen oštećenja, utiče na vidljivost i bezbednost tokom vožnje. Čak i najmanja oštećenja ukoliko se ne poprave na vreme mogu dovesti do pucanja stakla. Zato je važno da se reparacija auto stakla uradi na pravi način.

Auto stakla – Glass servis

Reparacija je moguća samo jednom

Reparacija stakla na istom mestu je moguća samo jednom, te je zbog toga veoma važno uraditi reparaciju u specijalizovanom servisu koji će to uraditi po profesionalnim standardima. Ukoliko se reparacija loše uradi, isto oštećenje nije moguće ponovo popravljati i u tom slučaju će biti neophodna zamena stakla.

Dobro uradjena reparacija podrazumeva i estetski minimalnu vidljivost oštećenja, koja može biti u domenu 5-10% vidljivosti. Ukoliko je oštećenje nakon reparacije primetno više od 10%, to već utiče na vidljivost i estetiku stakla, i za takvu reparaciju ne možemo reći da je uspešno urađena.

Na mogućnost popravke stakla utiču razni faktori, poput vrste i stepena oštećenja, pozicije na staklu i starosti oštećenja. Za to postoje jasna pravila kada može da se radi reparacija auto stakla, a kada je potrebna zamena.

Ukoliko su ispunjeni uslovi za reparaciju, na sam ishod i kvalitet reparacije auto stakla utiču znanje i iskustvo servisera koji radi i kvalitet materijala koji se koristi. Samo servisi koji imaju visok procenat uspešnosti reparacija mogu dati pismenu garanciju za svoj rad.

Iskustvo servisera u reparaciji stakla

Oštećenja na auto-staklu mogu biti različita: krug, polumesec, linija, zvezda, tačka. Različite vrste oštećenja nose različiti stepen rizika od pucanja stakla i zahtevaju primenu različitih tehnika reparacije, te je iskustvo servisera veoma bitno, posebno ukoliko je oštećenje kombinovanog tipa.

Na primer, okrugla oštećenja ne nose tako veliki rizik kao zvezdasta (oštećenja sa vise krakova) gde je veoma važno pravilno ispuniti svaki krak, kako ne bi došlo do širenja oštećenja i pucanja stakla. Ukoliko reparacija nije pravilno izvedena, može nastati linija koja neminovno vodi do pucanja stakla.

Kvalitet materijala za reparaciju

Kvalitet materijala je još jedan bitan faktor uspešnosti reparacije. Proces reparacije, nakon čišćenja stakla, podrazumeva punjenje stakla specijalnom smolom, tečnim polimerom, nakon čega se staklo greje UV lampom kako bi se vratila prvobitna čvrstina.

Black Glass montažeri kojiste nakvalitetnije tečno staklo (rezin) ili epoksi smolu koja se odlikuje pojačanom čvrstoćom.

Garancija na urađenu reparaciju stakla

Pre odluke gde ćete raditi reparaciju treba se raspitati i kolika garancija, kao i procenat uspešnosti reparacije. U Black Glass servisu dobijate garanciju od 5 godina, koja podrazumeva da u periodu nakon reparacije neće doći do pucanja stakla.

Visok procenat uspešnosti reparacije, koji u Black Glass servisu iznosi 98%, je još jedan pokazatelj kvaliteta i trajnosti reparacije.

Za više informacija o reparaciji auto stakala i zakazivanju termina možete nas pozvati na:
062 / 8400 – 500