Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Zamena šoferšajbne – sve što treba da znate

Imate oštećeno auto staklo koje treba zameniti? Ovde ćete saznati sve što je važno da znate o zameni šoferšajbne: kada je neophodna zamena, kako izabrati kvalitetno staklo, šta podrazumeva kvalitet materijala i montaže, od čega zavisi cena i sl.

zamena šoferšajbne

Kada je neophodna zamena šoferšajbne


Oštećenja na prednjoj šoferšajbni, pored toga što nisu dozvoljena Zakonom o saobraćaju, predstavljaju bezbednosni rizik.

Ukoliko primetite i najmanje oštećenje na šoferšajbni, veoma je važno da staklo što pr zaštitite od ulaska prljavštine i vlage, što možete uraditi lepljenjem selotejp trake preko oštećenja.

Kada zaštitite oštećenje, automobil treba odvesti do specijalizovanog servisa za auto-stakla koji će proceniti da li je reparacija moguća ili je potrebna zamena stakla.

Kada su u pitanju veća linijska oštećenja šoferšajbne neophodna je zamena, jer popravka takvog stakla nije moguća. Reparacija auto-stakla se radi kod oštećenja čiji je prečnik manji od 3cm. Za veća oštećenja ne preporučujemo reparaciju, već je neophodna zamena stakla.

Kvalitet novog auto stakla


Kvalitetno auto-stakla obezbeđuje odličnu vidljivost, zvučnu izolaciju, a pre svega bezbednost tokom vožnje.

Važno je da znate kako da prepoznate kvalitetno auto staklo, a to je najlakše kada pogledate da li ono ima oznaku odobrenja koja se nalazi u jednom od uglova stakla. Samo stakla koja su prošla kontrolu kvaliteta imaju ovu oznaku odobrenja što ukazuje na kvalitet i poreklo stakla.

U Black Glass servisu možete u ponudi su vetrobranska, zadnja i bočna stakla svetski poznatih proizvođača, kao što su: Pilkington, Guardian, NordGlass, Saint-Gobain Sekurit, AGC auto glass, HS car glass, XYG car glass, FYAO auto glass.

Kvalitet materijala koji se koristi u radu


Prilikom ugradnje auto-stakala, veoma je važan kvalitet materijala. Korišćenja nekvalitetnih materijala, kao i materijala kojima je istekao rok trajanja utiče na sam proces ugradnje stakla.

Sam proces ugradnje podrazumeva čišćenje ostataka starog stakla i skidanje starog stakla, nanošenje prajmera i lepka, ugradnju novog stakla i proveru njegove funkcionalnosti.

Neadekvatna priprema stakla pre ugradnje, odnosno pre nanošenja prajmera, koja podrazumeva čišćenje dela karoserije na koje se postavlja samo staklo, kao i dela stakla na koje se nanosi lepak, mogu uticati na krajnji rezultat.

Black Glass servis koristi isključivo najkvalitetnije materijale na tržištu: lepak, prajmer, aktivator, tečnost za pranje stakla. Kvalitetan lepak za auto-stakla ima znatno veću sposobnost prijavanjanja te pruža i veću zaštitu u slučaju saobraćajne nezgode jer zadržava šoferšajbnu u ramu vozila.

Specijalizovani servis i sertifikovani montažeri


Kada želite da budete sigurni da će zamena stakla biti urađena po profesionalnim standardima, veoma je važno izabrati specijalizovani servis za auto stakla koji garantuje za kvalitet materijala i montaže.

Black Glass servis je najbrže rastući servis za popravku i zamenu auto stakala i radi ugradnju stakala na svim tipovima vozila.

Black Glass montažeri imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa auto-staklima i obučeni su za primenu najsavremenijih tehnika ugradnje i popravke auto-stakala. Proces zamene auto stakla u Black Glass servisu traje 1 sat.

Cena zamene šoferšajbne


Važno je da znate da cena zamene šoferšajbne zavisi od nekoliko faktora:
  • Vrsta auto stakla – zavisi od marke i modela automobila, kao i od opreme koja se nalazi na samom staklu (sensor za kišu, detektor vlage, kamera, grejači…).

  • Kvalitet auto-stakla – koji se odnosi na to da staklo mora imati oznaku odobrenja. Ova oznaka ukazuje na kvalitet i poreklo stakla. U Black Glass servisu na raspolaganju su isključivo stakla sa oznakom odobrenja.

  • Kvalitet materijala i montaže – korišćenje kvalitetnih materijala, kao i iskustvo montažera, utiču na sam proces ugradnje stakla, kao i na krajnji rezultat.

  • Garancija – garantuje kvalitet materijala i ugradnje.

U Black Glass servisu koriste se najkvalitetniji materijali i ugrađuju stakla svetski poznatih proizvođača, evropskih i kineskih, tako da svaki vozač može izabrati najbolju cenovnu opciju za svoj auto.

Osigurana auto stakla


Ukoliko su Vaša auto stakla osigurana, Vaša osiguravajuća kompanija će pokriti štetu, odnosno ugradnju novog auto stakla. Potrebno je samo da napravite zapisnik o šteti u Vašoj osiguravajućoj kući i zatim dođete u naš servis.

Black Glass servis sarađuje sa svim osiguravajućim kompanijama, tako da će Vam odmah ugraditi novo staklo, a uslugu će naplatiti od Vašeg osiguranja.

Garancija na ugrađenu šoferšajbnu


Pre odluke gde ćete raditi reparaciju ili ugradnju novog stakla treba se raspitati i kolika je garancija. Na ugrađeno novo auto staklo u Black Glass servisu dobijate pisanu garanciju od 10 godina.

Za više informacija o ceni auto stakla, zameni šoferšajbne i zakazivanju termina možete nas pozvati na:
062 / 8400 – 500