Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Od čega zavisi cena zamene auto-stakala?

Ukoliko imate oštećenje na auto-staklu koje ne može da se popravi, već je potrebno novo staklo, važno je da znate šta sve utiče na cenu zamene auto-stakla.

Auto stakla – Glass servis - cene

1. Vrsta auto-stakla


Cena zamene auto-stakla zavisi od marke i modela automobila, kao i od opreme koja se nalazi na samom staklu (sensor za kišu, detektor vlage, kamera, grejači i sl.). Kada je u pitanju samo staklo, postoje razlike u završnoj obradi koje svakako utiču na cenu, te je cena u velikoj meri pokazatelj kvaliteta.

U Black Glass servisu možete pronaći različite vrste auto-stakala za sve tipove vozila putničkih i teretnih vozila.

2. Kvalitet auto-stakla


Kvalitetno auto-staklo obezbeđuje odličnu vidljivost, zvučnu izolaciju, a pre svega bezbednost tokom vožnje. Važno je da znate kako da procenite da li je određeno auto-staklo kvalitetno, jer cena nije jedini pokazatelj kvaliteta stakla.

Jedan od ključnih parametara jeste oznaka odobrenja. Sva prednja stakla, zadnji prozori i stakla vrata moraju imati oznaku odobrenja. Svako staklo koje ne poseduje oznaku treba vratiti na dalje ispitivanje. Oznaka se obično nalazi u jednom od uglova stakla i ukazuje na kvalitet i poreklo stakla.

Black Glass servis ugrađuje najkvalitetnija auto stakla svetski poznatih proizvođača, kako iz Evrope tako i iz Kine, kao bi svojim klijentima omogućili veći izbor, tako da svako može da pronađe ono što želi po odgovarajućoj ceni. U pitanju su stakla proizvođača Pilkington, Guardian, NordGlass, Saint-Gobain Sekurit, AGC auto glass, YessGlass, XYG car glass, FYAO auto glass.

Evropska auto-stakla dolaze iz istih fabrika kao originalna auto-stakla koja se postavljaju na nove automobile. Jedina razlika u odnosu na staklo koje je ugrađeno u fabrici prilikom proizvodnje automobila jeste ta što nova stakla nemaju logo marke datog automobile (Mercedes, Audi i sl.). Stakla sa ovim logotipima mogu nabaviti samo ovlašćene auto-kuće za dati brend automobila, ali je njihova cena onda značajno veća.

Kada su u pitanju kineska stakla, koja su nešto niže cene od evropskih, tu je važno znati da nisu sva kineska stakla istog kvaliteta. Black Glass servis u svojoj ponudi ima kineska stakla koja je sertifikovala Nemačka i nose oznaku “E1”. To znači da imaju sertifikat EU, odnosno da poseduju sve što poseduju i “EU” stakla. To je garancija kvalitata sa kojom možete biti sigurni. Ukoliko stakla ne poseduju ovu oznaku, ne preporučujemo ugradnju takvih stakala.

3. Kvalitet materijala


Pored kvaliteta stakla, veoma je važan i kvalitet materijala koji se koristi za ugradnju: lepak, prajmer, aktivator, tečnost za pranje stakla. Korišćenje nekvalitetnih materiajala, kao i materijala kojima je istekao rok trajanja, utiče na izdržljivost i trajnost ugrađenog auto-stakla.

Black Glass servis koristi isključivo najkvalitetnije materijale za rad, zbog čega na ugrađena stakla daje pisanu garanciju od 10 godina

4. Kvalitet montaže stakla


Sam proces ugradnje podrazumeva čišćenje ostataka starog stakla i skidanje starog stakla, nanošenje prajmera i lepka, ugradnju novog stakla i proveru njegove funkcionalnosti.

Neadekvatna priprema stakla pre ugradnje, odnosno pre nanošenja prajmera, koja podrazumeva čišćenje dela karoserije na koje se postavlja samo staklo, kao i dela stakla na koje se nanosi lepak, mogu uticati na krajni rezultat.

Black Glass montažeri imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa auto-staklima i obučeni su za primenu najsavremenijih tehnika ugradnje auto-stakala. Kako na svakom staklu radi tim montažera, proces zamene auto-stakla u Black Glass servisu traje samo 1 sat.

5. Garancija na ugrađeno staklo


Pre odluke gde ćete raditi zamenu auto-stakla treba se raspitati i kolika je garancija. U Black Glass servisu, uz ugradnju novog auto-stakla dobijate pisanu garanciju od 10 godina. Garancijom se potvrđuje da je auto-staklo ugrađeno po profesionalnim standardima koji obezbeđuju da se novo staklo neće odlepiti i da neće doći do propuštanja vode u predelu auto-stakla.

Ukoliko imate oštećenje na auto-staklu, pozovite nas za savet, konsultaciju ili zakažite Vaš termin u Black Glass servisu: 062 / 8400 – 500