Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Šta da radimo kada napukne šoferšajbna?

Kada dođe do oštećenja na šoferšajbni, važno je brzo reagovati kako bi se oštećenje saniralo na najbolji mogući način. Saznajte šta je potrebno da uradite i kako se popravljaju različita oštećenja na šoferšajbni.

reparacija i zamena šoferšajbne

Prednje vetrobransko staklo pored toga što pruža jasnu vidljivost i čini bitan element stabilnosti svakog auotmobila, u znatnoj meri utiče na bezbednost putnika tokom vožnje.

Ukoliko primetite i najmanje oštećenje na šoferšajbni, veoma je važno da staklo što pre zaštitite od ulaska prljavštine i vlage, što možete uraditi lepljenjem selotejp trake preko oštećenja.

Kada zaštitite oštećenje, automobil treba odvesti do specijalizovanog servisa za auto-stakla koji će proceniti da li je reparacija moguća ili je potrebna zamena stakla.

U Black Glass servisu dočekaće Vas montažeri koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa auto-staklima. Budite sigurni da će Vam predložiti najbolje rešenje za popravku šoferšajbne na Vašem vozilu. Uz najsavremenije tehnike i materijal za rad, u Black Glass servisu popravka šoferšajbne neće trajati duže od sat vremena.

Reparacija šoferšajbne za mala oštećenja


Proces reparacije podrazumeva popravku oštećenog stakla, odnosno vraćanje stakla u prvobitno stanje.

Različiti vremenski uslovi i nagle temperaturne promene mogu uticati na širenje oštećenja do stepena kada popravka više nije moguća. Stoga je važno što pre reagovati, kako bi popravka bila uspešnija, i kako bi staklo nakon reparacije povratilo prvobitnu čvrstinu i izdržljivost.

Reparacija šoferšajbne je moguća samo jednom, te je zbog toga veoma važno uraditi reparaciju u specijalizovanom servisu u kojem ćete dobiti garanciju da nakon reparacije neće doći do pucanja stakla. U Black Glass servisu nakon uradjene reparacije dobijate garanciju od 5 godina.

Različite vrste oštećenja nose različiti stepen rizika od pucanja stakla i zahtevaju primenu različiti tehnika reparacije, te je iskustvo montažera veoma bitno. Visok procenat uspešnosti reparacije, koji u Black Glass servisu iznosi 98%, je pokazatelj kvaliteta i trajnosti reparacije.

Važno je znati da se reparacija šoferšajbne radi kod oštećenja čiji je prečnik manji od 3 cm. Ukoliko se oštećenja nalaze u vidnom polju vozača, odnosno direktno ispred volana, preporučujemo reparaciju samo za oštećenja čiji je prečnik do 1cm. Za veća oštećenja ne preporučujemo reparaciju, već je neophodna zamena stakla.

Zamena šoferšajbne kod većih oštećenja


Ukoliko oštećenje na staklu prelazi 3 cm u prečniku, ili se pak nalazi na samoj ivici stakla, reparacija nije moguća. U tim slučajevima je neophodna zamena šoferšajbne.

Black Glass servis radi zamenu i ugradnju šoferšajbni na svim tipovima vozila. Sam proces ugradnje podrazumeva čišćenje ostataka starog stakla i skidanje starog stakla, nanošenje prajmera i lepka, ugradnju novog stakla i proveru njegove funkcionalnosti.

Kvalitetno auto-stakla obezbeđuje odličnu vidljivost, zvučnu izolaciju, a pre svega bezbednost tokom vožnje. Black Glass servis ugrađuje auto-stakla svetski poznatih proizvođača, kao što su: Pilkington, Guardian, NordGlass, Saint-Gobain Sekurit, AGC auto glass, YessGlass, XYG car glass, FYAO auto glass.

Proces zamene stakla u Black Glass-u traje 1 sat, uz garanciju od 10 godina.

Ukoliko imate oštećenje na auto-staklu, pozovite nas za savet, konsultaciju ili zakažite Vaš termin u Black Glass servisu: 062 / 8400 – 500